2 розови грейпфрута
2 глави фенел
2 ч.л. захар
200 г сирене фета
2 с.л. нарязани листа мента
зехтин екстра върджин
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изрежете капаче на грейпфрутите и обелете кората им заедно с бялата ципа. Нарежете грейпфрутите на шайби, като запазите сока, който ще отделят. След това нарежете на кубчета от по 1 см и ги поставете в купа.
Измийте главите фенел и отстранете най-горния им слой. нарежете на кубчета от по 1 см. Добавете фенела при грейпфрутите. Поръсете със захар и разбъркайте добре.
Разпределете грейпфрутите и фенела в отделни чинии. нарежете сиренето фета на кубчета и разпределете и него. Поръсете с тънка струйка зехтин и прясно смлян черен пипер.
Нарежете листата мента на ситно и поръсете салатата преди сервиране.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук