Салата от целина с орехи

Допълнение към всяко основно

2.17 от общо 6 гласа
60 мин.
Необходими продукти

70 г каперси
1 голяма глава целина
1 лимон
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка див лук
20 мл винен оцет
сол и пипер меланж на вкус
200 мл зехтин
160 г орехи

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат до златисто в сух тиган. 

Заливат се със зехтина и се оставят така, докато изстинат и зехтинът се ароматизира. Най-добре е, да се направят от предната вечер. 

Кората на лимона се настъргва. 

Целината се бели и се настъргва на едро ренде, полива се с лимонов сок на вкус, за да не потъмнее, поръсва се и с лимоновата кора. 

Магданозът, дивият лук и каперсите се накълцват. Целината се смесва с каперсите, оцета, зехтина от ядките, магданоза, дивия лук, сол и пипер меланж. 

Салатата се поръсва с орехите и се поднася веднага.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти