Ризото с тиква

Ризото с тиква

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти
  • ориз за ризото - 400 гр - 1.48 лв
  • тиква сварена - 400 гр - 0.60 лв
  • бяло вино - 125 мл - 1.33 лв
  • масло - 70 гр - 1.85 лв
  • сирене - 300 гр - 3.00 лв
  • пармезан - 100 гр - 3.48 лв
  • сушени боровинки - 100 гр - 2.10 лв
  • лук - 1 глава - 0.12 лв
  • зеленчуков бульон - 1.3 л - 0.98 лв
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. - 0.16 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • прясна мащерка - 10 стръка - 0.65 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Ако досега не сте опитвали ризото с тиква, е крайно време да си подарите това кулинарно удоволствие! То е неустоимо вкусно, но по-хубавото е, че се приготвя лесно. Това го прави идеалната рецепта за случаите, когато искате да впечатлите близките си или пък себе си. Удоволствията, с които си позволяваме да се поглезим ние самите, са най-скъпи и запомнящи се.

Само си представете как подреждате за себе си съвършената маса… Салфетка, прибори и чиния топло кремообразно ризото с аромат на масло, пармезан и щипка индийско орехче, допълнено от естествената сладост на тиквата. Малко мащерка за свежест и сушени боровинки и солено сирене за текстура… и ястието изглежда като излязло от менюто на изискан ресторант. С тази разлика, че можете да си го направите вкъщи без специални приготовления и с него да вдъхнете нов вкусен живот на останалата ви сварена (или пък печена) тиква.

Ароматното ризото с тиква има нежен, стоплящ цвят. Сладостта на тиквата и боровинките, съчетана със соления пармезан и сиренето е неустоима. Дори най-претенциозните ще поискат допълнително! И можете да го имате само за 30-40 минути – перфектно за делнична вечеря!

Вие ще изберете дали да го поднесете като предястие, или да продължите с ястията след него. За нас е напълно достатъчно, засищащо и удовлетворяващо. Може би с чаша сухо бяло вино…

Добър апетит!

  1.  Пасирайте сварената тиква на гладко пюре и го смесете със зеленчуковия бульон.
  2.  В голям тиган загрейте маслото и в него задушете нарязания лук докато омекне. Овкусете със сол и черен пипер, добавете ориза и разбъркайте добре. След 2-3 минути налейте бялото вино.
  3.  Постепенно започнете да наливате от предварително приготвения зеленчуков бульон. Добавеното количество трябва да покрива ориза.
  4.  Разбърквайте регулярно докато оризът усвои цялата течност. Повтаряйте процеса до момента, в който налеете и последната част от бульона. Тогава прибавете пармезана, индийското орехче и сушените червени боровинки и разбъркайте добре.
  5.  Накраяй добавете натрошеното бяло сирене, магданоза и мащерката. Разбъркайте и отдръпнете от котлона. Сервирайте веднага.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти