10 г сушени чушки
30 г мариновани сушени домати
5 скилидки чесън
40 г орехи
170 г крем-сирене
4 стръка магданоз
1 багета
60 мл зехтин
1 щипка едър лют червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте чушките с вряла вода и ги оставете за 15 минути да набъбнат.
Обелете чесъна и го запържете в зехтина, докато стане карамелен. Извадете го и запазете мазнината.
Чушките и сушените домати накълцайте, смесете с намачкания чесън, крем сиренето, накълцаните орехи, нарязания магданоз, чилито и сол на вкус. Добавете и 1-2 с.л. от мазнината. Разбъркайте.
Сервирайте разядката върху запечени филийки хляб.
Прочетете още:
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб