Необходими продукти за 4 порции:
350 г ориз
1 глава лук
2 червени чушки
150 г тофу
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
1/4 връзка магданоз
олио за пържене
галета за паниране
листа маруля или друга
салата за украса
Начин на приготвяне:
1. Оризът се сварява, охлажда се под течаща вода и се сипва в купа.
2. Лукът и чушките, нарязани надребно, се запържват в зехтина за 2–3 минути, доливат се 50 мл вода и се задушават. След като водата изври, зеленчуците се добавят към ориза.
3. Тофуто се настъргва на ренде и се смесва с ориза и зеленчуците. Прибавят се соевият сос и наситненият магданоз. Всичко се омесва и се оформят кюфтенца.
4. Кюфтетата се овалват в галета и се пържат в сгорещеното олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Украсяват се с листа маруля или друга салата и се сервират.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Кюфтенца на грил в лимонови листа
Кюфтета със зеленчуци на фурна
Пълнени кюфтета с гъби и сметана