Необходими продукти
- 1 ч.ч. копринено тофу
- 1 ч.л. светла мисо паста
- 1 ч.л. захар
- 2 ч.л. мед
- 1/4 ч.л. настърган джинджифил
- 1/2 пъпеш "Медена роса"
- 1 мандарина, сок
- черен сусам
Начин на приготвяне:
Изцедете тофуто между два листа кухненска хартия или в тензух за 10 минути.
Сложете тофуто и исо пастата в купа. Добавете захарта, меда и фино настъргания обелен джинджифил. Разбийте с помощта на тел до гладкост и кремооразност.
Разпределете крема от тофу на дъното на две дълбоки чинии.
Обелете пъпеша и го нарежете на едри парчета. Поставете парчетата пъпеш в сметаната от отфу. Поръсете всяка порция със сока от половин мандарина. Поръсете с черен сусам.
Други рецепти: