Пълнозърнести пенне с брюкселско зеле, картофи и сирене

Апетитно предложение без месо

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

750 г брюкселско зеле

250 г картофи

500 г пълнозърнести пенне

сол

100 г рикота

250 г сирене грюер

50 г безсолно масло

1 с.л. чесново олио

4 листа салвия

50 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Почистете от външните листа зелчиците брюкселско зеле и ги разрежете на половинки. Обелете и нарежете на кубчета от по 2-3 см картофите.

2. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Добавете обилно количество сол и пуснете в нея пастата, брюкселското зеле и картофите. Варете 8-10 минути, докато картофите са почти сварени, а пастата е „ал денте“.

3. Прецедете пастата и зеленчуците, като отделите 2 ч.ч. от водата от варенето.

4. Прехвърлете пастата, брюкселското зеле и картофите в дълбока тавичка. Добавете рикотата, нарязаното на кубчета сирене грюер и 1 ч.ч. вода от варенето. Разбъркайте добре. Ако е необходимо, добавете още вода.

5. В малък съд разтопете маслото и добавете чесновото олио. Пуснете листата салвия в сместа и ги запържете за 30 секунди, като ги оливате непрекъснато с мазнина.

6. Подредете листата салвия върху пастата и поръсете с настърган парезан. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. След като извадите запеканката от фурната, оставете я да си почине 15 минути и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти