Необходими продукти
- 4 бр. големи картофа за печене (еднакви по размер)
- 2 с.л. зехтин
- сол
- 400 г пресни броколи (смлени на кус кус)
- 200 мл сметана за готвене
- 100 г сирене Рокфор
- 100 г Пармезан
Начин на приготвяне:
Сложете картофите в тава за печене и посолете всеки един от тях.
Изпечете ги на 180 градуса за 1 час.
Разрежете всеки картоф и отделете по малко от вътрешността на всеки картоф, като я съберете в обща купа.
В тиган сложете броколите да се задушават. Добавете сметаната, а малко след това настърганото синьо сирене. Разбъркайте. Добавете и част от Пармезана. Разбъркайте добре. Сместа трябва да е гъста. Добавете и извадената вътрешност и разбъркайте добре. Напълнете картофите, поръсете с още пармезан и поднесете.
Други рецепти:
- Пет рецепти с картофи
- Кои са подходящите подправки за картофи
- Запечени картофи със сирене
- Надупени картофки