4 средно големи домата
2 скилидки чесън
5–6 филийки хляб
4 филета аншоа (големи)
2 стръка магданоз
2 стръка мента
60 мл зехтин
1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. каперси
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се разполовяват и се издълбават. Овкусяват се със зехтин и сол.
Хлябът се смила и се разбърква с 30 мл зехтин. Трохите се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 5–7 минути. Оставят се, да се охладят.
Каперсите, ментата, магданозът и аншоата се нарязват на ситно.
Чесънът се стрива на паста с малко сол. Трохите се смесват с каперсите, чесъна, аншоата, ментата и магданоза. Овкусяват се с оцет, останалия зехтин и сол.
Доматите се пълнят с ароматните трохи и се оставят поне за 30 минути в хладилник.
Сервират се с още мента, магданоз, зехтин и сол.
Брускети с моцарела
Вкусните италиански братовчеди
Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
Брускети с домати
Домашни брускети