Пълнени домати по малтийски

С каперси и аншоа

1.25 от общо 4 гласа
30 мин.
Необходими продукти

4 средно големи домата
2 скилидки чесън
5–6 филийки хляб
4 филета аншоа (големи)
2 стръка магданоз
2 стръка мента
60 мл зехтин
1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. каперси
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Доматите се разполовяват и се издълбават. Овкусяват се със зехтин и сол. 

Хлябът се смила и се разбърква с 30 мл зехтин. Трохите се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 5–7 минути. Оставят се, да се охладят. 

Каперсите, ментата, магданозът и аншоата се нарязват на ситно. 

Чесънът се стрива на паста с малко сол. Трохите се смесват с каперсите, чесъна, аншоата, ментата и магданоза. Овкусяват се с оцет, останалия зехтин и сол. 

Доматите се пълнят с ароматните трохи и се оставят поне за 30 минути в хладилник. 

Сервират се с още мента, магданоз, зехтин и сол.

Брускети с моцарела
Вкусните италиански братовчеди
Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
Брускети с домати
Домашни брускети

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти