Необходими продукти:
4 големи добре узрели, но цели и твърди домати
1 ч. ч. галета
1 ч. ч. настърган пармезан
6 с. л. пресен, ситно нарязан магданоз
3 с. л. пресни и ситно нарязани листа босилек
3 с. л. пресни, ситно нарязани листа риган
3 смачкани скилидки чесън
2 с. л. сухо бяло вино
5 с. л. студено пресован зехтин
3/4 ч. л. сол
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 180 градуса. Отрязват се капачета от доматите.
След това с малка лъжичка се издълбава вътрешността им, но без да се нарушава обвивката. Ако е необходимо, могат да се оставят за 30 минути да се поизцедят.
Смесват се всички останали продукти и с тях се напълват доматите. Старайте се да сложите повече плънка, която да образува връхче.
Поставят се в намаслена тава или постлана с хартия за печене. Доматите се пекат 20-30 минути или докато пълнежът стане златист.
Пълнени домати
Зеленчуково изкушение
18094
Необходими продукти