Необходими продукти
6–8 зелени чушки
400 г саламурено краве сирене
150 г свински гърди без кост
150 г пушен бекон
100 г сланина
2 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Капачетата на чушките се отделят и се запазват. Чушките се почистват от семките.
Свинските гърди, беконът и сланината се нарязват на ситно.
Гърдите и беконът се запържват до златисто в тиган с незалепващо покритие без мазнина.
Сиренето се натрошава и се смесва с гърдите, бекона, сланината и наситнения магданоз.
Чушките се пълнят със сместа.
Слагат се капачетата и се пекат на жар или на скара до готовност.
Прочетете още:
- Защо точно чушки
- История за чушки, пиперки и родни капии
- Печени чушки с извара
- Панирани чушки с доматен сос
- Пълнени чушки с боб