Необходими продукти:
около 15 сухи червени чушки
1 чаена чаша булгур
1 голяма глава кромид лук
1 голям морков
1/2 чаена чаша счукани орехи
1 супена лъжица сладък червен пипер
смлян черен пипер
чубрица
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Сложете чушките в студена вода, за да омекнат. През това време ще приготвим плънката. Накиснете булгура във вряла вода в съотношение 2:1 (2 части вода, 1 част булгур) и го покрийте, за да набъбне.
Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро с ренде. Задушете ги в мазнина и когато омекнат, сложете червения пипер. Оставете го да се запържи за секунди и го махнете от котлона.
Прибавете черния пипер към плънката, изцедения от водата булгур и счуканите орехи. Овкусете със сол. Извадете чушките от водата, подсушете ги и ги напълнете хубаво с плънката.
Подредете ги в тавичка, залейте ги с подсолена вода (1 чаена чаша), полейте ястието обилно с мазнина и го сложете да се пече на 200 градуса, докато водата се усвои.
Пълнени чушки
С булгур и орехи
18139