Необходими продукти (за 1 сандвич):
2 филийки хляб по избор (най-добре пълнозърнест)
няколко листа спанак
1/2 авокадо
малко сирене
тънко нарязан (или настърган) кашкавал
масло (за намазване на филийките и подмазване на тигана)
Начин на приготвяне:
Намажете филийките с тънък слой масло и наредете лентичките кашкавал.
Наредете измитият спанак върху една от филийките.
Нарежете авокадото на лентички и ги наредете върху спанака.
Натрошете сиренцето върху авокадото и похлупете с другата филийка.
Загрейте котлона на умерена температура, подмажете тигана с оставащото масло и сложете сандвича да се запече, като притискате леко отгоре.
След това обърнете от другата страна.
Печете докато се образува златисто-кафява коричка.