Постно, пъстро ризото

Със спанак и гъби

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

300 г ориз „Арборио“
400 г печурки
100 г спанак
600–700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
2 стръка естрагон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в 30 мл. зехтин. 

Добавя се оризът и се разбърква добре. 

При постоянно бъркане, се налива горещият бульон. 

Спанакът, магданозът и естрагонът се пюрират в 50 мл. бульон. 

Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин. 

Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня. 

Добавят се гъбите и отново се разбърква.

Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още идеи:

Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти