Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
400 г печурки
100 г спанак
600–700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
2 стръка естрагон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в 30 мл. зехтин.
Добавя се оризът и се разбърква добре.
При постоянно бъркане, се налива горещият бульон.
Спанакът, магданозът и естрагонът се пюрират в 50 мл. бульон.
Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.
Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня.
Добавят се гъбите и отново се разбърква.
Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза