Постни зелеви сарми

Идеално за Бъдни вечер

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти
  • 1 кг кисело зеле
  • 200 г ориз
  • 500 мл зелев сок
  • 80 мл олио
  • 4 сушени червени чушки
  • 4 стръка праз
  • 200 г корен пащърнак
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • 1 ч.л. див кимион
  • 1 дафинов лист
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги нарежете на ситно, като премахвате люспите им. Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл загрято олио.

Добавете доматения концентрат, нарязания магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза. Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато оризът поеме течността.

От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира - около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете на 180 градуса фурна до готовност.

Прочетете още:

Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти