Необходими продукти:
400 г картофи
100 г фини овесени ядки
50 г замразен зелен фасул (тънък и кръгъл)
50 г замразен грах
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
1 прясна люта чушка
1/2 зелена чушка
1/4 глава лук
2 стръка мента
3 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня
за салатата:
100 г бадеми
2 стръка пресен лук
1 стрък стеблена целина
1 краставица
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, белят се и се намачкват с вилица.
Грахът се размразява, зеленият фасул се бланшира в кипяща вода и се накълцва.
Лукът и двата вида чушки се почистват и се наситняват. Джинджифилът се бели и се настъргва. Чесънът се стрива на паста с малко сол.
Така подготвените продукти се прехвърлят в купа и се овкусяват с лютия пипер, куркумата, гарам масалата, наситнената мента, сол и пипер. Разбърква се добре.
От сместа се оформят кюфтета.
Нишестето се разтваря в около 100 мл вода. Кюфтетата се потапят в него.
След това се овалват в смлени овесени ядки.
Пържат се на маслена баня до златисто.
Бадемите се смилат.
Лукът и чесънът се наситняват, краставицата и целината се белят и се режат на кубчета.
Бадемите се смесват с лука, чесъна, краставицата, целината, горчицата и сока от лимон. Салатата се посолява и се разбърква.
Кюфтетата се поднасят със салатата.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички