Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за плънката:
400 г нахут (от консерва)
150 г спанак (почистен и измит)
150 г царевица (от консерва)
80 г сушени домати
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта.
Брашното, солта и маята се разбъркват. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.
Чесънът и нахутът се смилат с половината от зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.
Спанакът се сотира в останалия зехтин, когато омекне, отстранява се от котлона и се отцежда.
Доматите се режат на кубчета. Тестото се разделя на 8 части, от тях се оформят кръгли кори.
Мажат се с нахутената смес, гарнират се със сушени домати, спанак и царевица и се поръсват с хранителна мая.
Прегъват се надве и се оформят декоративни ръбове.
Пиците се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица