Необходими продукти:
400 г коприва
1 връзка пресен лук
1 картоф
1 морков
1 стрък стеблена целина
2 с. л. суров сусамов тахан
2 с. л. черен сусам
2 скилидки чесън
1 лимон
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Морковът, целината, картофът, лукът и чесънът се почистват, нарязват се наедро и се слагат в тенджера. Наливат се около 1,8 л вода и олиото и се вари, докато зеленчуците омекнат.
Добавя се почистената коприва и се вари още 3–4 минути.
Супата се подправя със сол и черен пипер, сусамовия тахан, лимонов сок на вкус и се пасира. По желание се прецежда.
Сервира се, поръсена с черен сусам.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш