Необходими продукти:
300 гр. праз
150 гр. маслини „Каламата“ (без костилки)
50 гр. бисерен ориз
30 гр. сушени домати (в зехтин, от буркан)
600 мл зелев сок
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
1 ч .л. сух джоджен
Начин на приготвяне:
Празът се почиства и се нарязва.
Слага се в тенджера, залива се с олиото и 50–100 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.
Поръсват се червеният пипер и джодженът, налива се и зелевият сок.
След като заври, се сипва оризът. Наливат се и 400 мл вода. Чорбата се готви, докато оризът омекне.
Добавят се нарязаните на шайби маслини и наситнените домати.
След 5–10 минути се дърпа от огъня и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Сходни рецепти:
Рулца от ... патладжан
Канапе от патладжани с домати
Лозови сарми с канела и стафиди
Сарми с праз лук и гъби
Зелеви сарми с млечен сос