Необходими продукти за 2 порции:
250 г булгур
250 г замразен зелен фасул
1 шепа сушени домати
3 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
100 г зелени маслини (без костилки)
8–9 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. Сушените домати се накисват във вода и се оставят да набъбнат, след това се отцеждат и се нарязват надребно.
2. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се сипва булгурът и се пържи 2–3 минути, като периодично се разбърква.
3. Прибавя се размразеният зелен фасул, разбърква се и се наливат 450 мл гореща вода. Сипват се доматите и ястието се оставя да къкри на слаб огън 5–10 минути, за да се свари булгурът, като при необходимост се долива вода. Накрая се слагат нарязаните на шайби маслини, разбърква се и ястието е готово за сервиране.