Пица с четири сирена

Пица с четири сирена

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти
  • готово тесто - 600 гр - 3.89 лв
  • доматен сос - 200 гр - 0.86 лв
  • кашкавал - 80 гр - 1.80 лв
  • сирене - 80 гр - 0.80 лв
  • чедър - 80 гр - 2.66 лв
  • синьо сирене - 80 гр - 2.16 лв
  • зехтин - 20 мл - 0.22 лв
  • риган на вкус
  • сух босилек на вкус

Пицата с четири сирена е една от най-популярните в света. Със сигурност ви се е случвало да си я поръчвате в заведение и да останете или възхитени или малко разочаровани от вкуса. Причината е в подбора на сирена, с които да бъде гарнирана.

Вероятно се питате дали има стриктно италианско правило. Всъщност, не съвсем. Задължително е да имате моцарела, тъй като тя поддържа влажността по време на печенето и предпазва останалите сирена от това да станат сухи и прекалено твърди. Ако питате италианците, те ще ви кажат, че горгонзолата е другото задължително сирене. Оттам насетне можете да експериментирате с каквито пожелаете регионални сирена. Трябва да спазвате едно-единствено правило – избраните четири трябва да са с богата масленост и вкусовете им да са контрастни, за да не се слеят в едно.

В нашата пица с четири сирена комбинирахме кашкавал, бяло саламурено сирене, чедър и синьо сирене. Вие можете да направите свой собствен микс, който отговаря на вашите предпочитания. Можете да ползвате само италиански сирена или да комбинирате такива с различен произход. Единствената ни препоръка е да се стремите към баланс в солеността.

Историята на пицата с четири сирена е не толкова подробно документирана като тази на класическата пица, въпреки че е изключително популярна. Вероятната причина за това е нейният вариращ състав. Смята се, че произхожда от района на Лацио и е създадена през XVIII век.

Ако я обичате, но досега не сте я приготвяли вкъщи, можете да започнете да пишете своята история с Pizza quatre fromages сега.

Приятно готвене и добър апетит от Mate Kitchen!

  1.  Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина 0,5 см. Прехвърлете го в тава, покрита с хартия за печене.
  2.  Върху разточеното тесто разпределете доматения сос, отгоре прибавете настъргания чедър, натрошеното краве сирене, добавете синьото сирене, овкусете с риган и босилек и накрая завършете с настъргания кашкавал.
  3.  Печете пицата на 180 градуса докато кашкавалът стане златист. Извадете пицата, намажете крайчетата със зехтин и сервирайте.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа чедър, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа синьо сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти