Продукти:домати
розмарин
чесън
сол
зехтин
Приготвяне:
Подберете домати от месести сортове. Измийте ги, след което ги нарежете на четвъртини, отстранявайки семките. Подредете ги в тава, покрита с алуминиево фолио. Поръсете зеленчуците със сол, нарязан розмарин и малко зехтин. Изпечете доматите в силна фурна, докато леко се изсушат и придобият апетитен загар.
Сипете ги в буркан. Между тях поставете нарязан чесън и още малко пресен розмарин. Залейте със зехтин и съхранявайте в хладилник. Може да ползвате сух розмарин или да го замените с други подправки.
* Грамовете не са упоменати, защото всеки може да сам да прецени количеството, което иска да маринова.
Печени мариновани домати
Подходяща добавка към вашата пица, паста или салата
12840