Необходими продукти:
10-12 картофа
1 с.л. сол
60 г масло
1/2 ч.л. пушен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
За крема:
250 г крема сирене
1 ч.л. сол
2 стръка пресен чесън
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Варете картофите с обелките около 25 минути.
С помощта на шпатула притиснете всеки от картофите и намажете със смес от масло, сол, пушен пипер и черен пипер.
Печете 20 минути на 220 градуса.
Смесете крема сиренето със зелените подправки малко сол и зехтин.
Сервирайте картофите с крема и зелена салата.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Пролетни картофи на фурна
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна