Необходими продукти
4 картофа (стари, средно големи)
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. сух копър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, нарязват се на лодки и се разбъркват с нишестето, смесено с копъра, чесъна, зехтина, солта и черния пипер.
Пекат се 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, в покрита с хартия за печене тава.
Съвет: Ако искате картофите да станат още по-хрупкави, ги бланширайте за 10 минути във вряща подсолена вода и след това ги запечете.
Прочетете още по темата:
- Защо пресните картофи са по-полезни от старите
- Пет рецепти с картофи
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Запечени картофи със сирене
- Картофи със сирене на фурна