Печени домати с моцарела и пармезан

Печени домати с моцарела и пармезан

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • домати - 4 бр - 1.90 лв
  • моцарела - 150 гр - 3.83 лв
  • пармезан - 80 гр - 2.78 лв
  • люти чушки - 1 бр - 0.08 лв
  • чесън - 2 скилидки - 0.16 лв
  • пресен босилек - 3 стръка - 0.39 лв
  • зехтин - 25 мл - 0.27 лв
  • черен пипер на вкус

Ще си оближете пръстите с нашите печени домати с моцарела и пармезан! Разкошно лятно предястие в италиански стил, събрало малко, но точните продукти, за да ви даде неповторим вкус и да ви накара да си поискате още. Няма как да е по-просто – хубави слънчеви домати, два вида италианско сирене, люта чушка, босилек и зехтин. Малко, а ви дава толкова много!

Можете да направите печените домати с моцарела за себе си, когато не ви се хапва нещо сериозно и не ви се стои до печката. Можете и да изненадате гости с тях. Рецептата ще ви свърши чудесна работа, ако приятели се отбият без покана и трябва да спретнете нещо набързо.

Хубавото на тези печени домати е, че се поднасят поохладени. Ако се горещи, разтопената моцарела се разтегля много приятно, но самият домат не е така апетитен. Оставете ги да дръпнат няколко минути и тогава ги сервирайте. Може да сложите на масата с тях гризини със сол или семена, маслини, различни мезета и чаша (или бутилка) студено бяло вино или розе. На това му се казва разкош! Без много усилия, но с впечатляващ резултат.

Може би ще предпочетете да си направите печени домати с моцарела и пармезан, когато дните започнат да клонят към есен и доматите са по-месести. Разбираемо е, тогава запичането ги карамелизира много приятно. Можете да постигнете същия ефект и в разгара на лятото, просто подберете подходящия сорт, в който няма много семки.

Добър апетит!

  1.  Настържете моцарелата в купа. При нея сложете накълцания чесън, почистената от семките и нарязана на ситно люта чушка и нарязания босилек. Овкусете с черен пипер, добавете настъргания пармезан и разбъркайте много добре.
  2.  Разрежете доматите на кръгчета с дебелина 1 см, подсушете ги с кухненска хартия и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
  3.  Намажете доматите със зехтин и разпределете сместа върху тях. Поръсете с още малко зехтин и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна докато сиренето се разтопи и придобие златист загар.

Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти