Необходими продукти:
около 250-300 г паста
250 г пресни гъби
4-5 бр. консервирани червени пиперки
3 с.л. доматено пюре
250 мл сухо бяло вино
салвия
магданоз
3-4 скилидки чесън
2-3 стръка зелен лук
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В дълбок тиган загрейте зехтина и в него запържете за около 1 минута ситно нарязания чесън.
Добавете лука и гъбите, запържете ги за около минута, две. Долейте виното и поставете под похлупак, докато гъбите станат готови.
Накрая прибавете червените чушки и доматеното пюре. Посолете. Оставете ястието да покъкри за около 5 минути. Ако е необходимо разреждане на соса, долейте вода.
След като махнете пастата от котлона, добавете ситно нарязаните подправки – магданоз и салвия, а може и черен пипер.
Паста със зеленчуци
Бърз и апетитен готварски успех
13204