Продукти:
6 печени червени чушки
150-200 г топено сирене
сол на вкус
брашно
1 разбито яйце
галета
олио
За соса:
200 г кисело мляко
100 г квасена сметана
чесън
копър
сол на вкус
Приготвяне:
Нарежете чушките на ленти с ширина около 3 см. В основата на всяка лента сложете по малко топено сирене. Завийте я на рулце като се стараете да подгънете краищата навътре и да оформите топче.
Панирайте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги за 20 минути настрана, за да може панировката да изсъхне. Преди да ги изпържите, ги потопете отново в разбито яйце. Така сиренето във вътрешността няма да изтече.
За соса разбъркайте сметаната с киселото мляко. Овкусете със сол, чесън и копър. Сервирайте чушките леко затоплени.
Панирани печени чушки с топено сирене
Лека разновидност на чушките бюрек
48562
Необходими продукти