Необходими продукти за 6 броя пакетчета:
За тестото :
3 чаени чаши бяло пшенично брашно
3/4 чаена чаша хладка вода
щипка захар
3 чаени лъжички суха мая
1 чаена лъжичка сол
2 - 3 супени лъжици зехтин
1 1/2 супена лъжица мед
1/4 чаена чаша бяло вино
За плънката:
2 средни тиквички
2 средни домата
сух риган
черен пипер
сол
кашкавал
пушен бекон
1 глава кромид лук
пресен босилек
Начин на приготвяне:
Разтворете маята с малко от водата и захарта. Оставете да набъбне за 10 минути. Прибавете останалите продукти и омесете меко и еластично тесто. Оставете го за 1 час да удвои обема си
През това време пригответе плънката. Нарежете тиквичките на малки кубчета, осолете ги леко и ги оставете да се изцедят от водата поне за 30 минути.
Обелете доматите, махнете семките им и ги нарежете на ситно. Нарежете и бекона. В тиган с малко зехтин запържете тиквичките, бекона и лука.
След това прибавете и доматите, ригана и черния пипер. Прибавете сол, според вашия вкус и нарязан босилек.
Махнете плънката от котлона, когато се убедите, че воднистата ѝ част се е изпарила .
Разделете готовото тесто на 6 еднакви топки и ги разточете върху набрашнена с царевично брашно повърхност във форматата на квадрати. Дебелината на квадратните кори е според вашата преценка и вкус, но имайте предвид, че тестото бухва.
Издърпайте с ръце и разтеглете всеки от ъглите на квадрата, ще се получи нещо като четириъгълна звезда.
Разделете и плънката на 6 части.
Сложете в средата на тестото от плънката, върху нея прибавете нарязан кашкавал и сгънете първо двата срещуположни лъча на тестото, после и другите два.
Натиснете ги в средата, за да не се отворят при печенето. Така ще получите пакетчетата с плънка .
Повторете процедурата до изчерпване на продуктите. Подредете пакетчетата в тава с хартия за печене, но оставете място между тях.
Печете около 15-20 минути на предварително загрята на 220 градуса фурна.