Необходими продукти:
150 г. смляни овесени ядки
200 мл. прясно мляко
2 тиквички
1 морков
2 яйца
2 с. л. брашно
1 скилидка чесън
пресен лук
магданоз
копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете овесените ядки в млякото. Обелете и настържете тиквичките и моркова.
В купа разбийте яйцата, добавете пресен лук, магданоз, копър и скилидка чесън.
Добавете 2 лъжици брашно и овкусете със сол и черен пипер.
Изстискайте течността от зеленчуците и ги добавете при яйцата.
След 10 минути в тиган са готови.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички