Необходими продукти (за 2 порции):
1 чаена чаша ориз
1 стрък праз
5-6 средни печурки
1 шепа орехи
2-3 супени лъжици зехтин/олио
черен пипер
копър
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на полумесеци, а гъбите на кубчета.
Задушаваме ги за няколко минути в мазнината.
Щом празът омекне, прибавяме ориза, разбъркваме няколко пъти и наливаме 3 чаени чаши вода.
Намаляваме степента на котлона и оставяме ястието да къкри на тих огън.
Когато оризът е почти готов, добавяме ореховите ядки, които предварително сме накълцали.
Готовото ястие овкусяваме с копър, черен пипер и сол.
Ориз с орехи и праз
Плюс гъби за разкош
21425