Типична за пролетната кулинарна стилистика на страната ни, тази рецепта се отличава с щедри вкусове, голяма хранителна стойност и апетитна консистенция. Насладете ѝ се, докато все още лападът не е надхвърлил детски ръст, а ако не сварите просто го заменете със не по-малко вкусния спанак.
Необходими продукти:
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
4 ч.ч. зеленчуков бульон
500 г лапад, нарязан на ситно
3 с.л. пресен джоджен, нарязан
200 г овче сирене
4 яйца
цедено кисело мляко за гарниране
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В маслото и олиото се запържват леко лукът и чесънът, прибавя се измитият ориз и всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.
Ястието се оставя да покъкри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус. Поднася се с цеденото кисело мляко.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Пресни картофи на фурна с пресен лапад