Ориз с лапад и сирене

Да посрещнем пролетта в кухнята

ориз лапад
Снимка: iStock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Типична за пролетната кулинарна стилистика на страната ни, тази рецепта се отличава с щедри вкусове, голяма хранителна стойност и апетитна консистенция. Насладете ѝ се, докато все още лападът не е надхвърлил детски ръст, а ако не сварите просто го заменете със не по-малко вкусния спанак.

Необходими продукти:
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
4 ч.ч. зеленчуков бульон
500 г лапад, нарязан на ситно
3 с.л. пресен джоджен, нарязан
200 г овче сирене
4 яйца
цедено кисело мляко за гарниране
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В маслото и олиото се запържват леко лукът и чесънът, прибавя се измитият ориз и всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.

Ястието се оставя да покъкри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус. Поднася се с цеденото кисело мляко.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пролетта идва с лапад

Пресни картофи на фурна с пресен лапад

Лапад с ориз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти