Намачкани картофи по белгийски

Идеалната гарнитура към всяко основно

Намачкани картофи по белгийски
Снимка: Thinkstock/Guliver
5 от общо 2 гласа
Необходими продукти

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват в подсолена вода. Празът се почиства и се нарязва наситно. Запържва се в сгорещеното масло.

Прибавят се обелените и нарязани на шайби моркови и се разбърква. Когато и те се запържат, се слагат наситнените магданоз и мащерка и се подправя със сол и черен пипер.

Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Оставя се на огъня, докато морковите омекнат. След това се отцеждат и се намачкват. Сварените картофи се прибавят към морковите и също се намачкват. 

Беконът се нарязва на кубчета. Запържва се в сух тиган до златисто. Към зеленчуковото пюре се налива затопленото мляко. Добавя се беконът.

Ако има нужда, накрая се овкусява с още сол и черен пипер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти