Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват в подсолена вода. Празът се почиства и се нарязва наситно. Запържва се в сгорещеното масло.
Прибавят се обелените и нарязани на шайби моркови и се разбърква. Когато и те се запържат, се слагат наситнените магданоз и мащерка и се подправя със сол и черен пипер.
Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Оставя се на огъня, докато морковите омекнат. След това се отцеждат и се намачкват. Сварените картофи се прибавят към морковите и също се намачкват.
Беконът се нарязва на кубчета. Запържва се в сух тиган до златисто. Към зеленчуковото пюре се налива затопленото мляко. Добавя се беконът.
Ако има нужда, накрая се овкусява с още сол и черен пипер.
- Печени картофки с бира в плик
- Пролетни картофи на фурна
- Пилешки бутчета с пресни картофи
- Вкусно постно ястие с пресни картофи