200 г бейби спанак
150 г сирене
50 г сушени домати (в зехтин)
150 г кашкавал
320 г брашно
3 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. кайенски пипер
1 щипка индийско орехче
200 мл прясно мляко
90 г краве масло
200 г кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спанакът се залива с гореща вода и се оставя да се бланшира за около десетина секунди. След това се шокира в купа с леденостудена вода. Отцежда се много добре от водата.
След което се наситнява.Сиренето се нарязва на малки кубчета. 100 г от кашкавала също се режат на малки кубчета, а останалият кашкавал се настъргва. Сушените домати се накълцват.
Бакпулверът се смесва със содата, брашното, прясно смлян черен пипер на вкус, кайенския пипер, индийското орехче и сол на вкус. Прибавят се спанакът, сиренето, нарязаният на кубчета кашкавали доматите. Разбърква се.
Маслото се разтопява. Разбърква се с прясното и киселото мляко. Налива се към сухите съставки и се разбърква добре. Сместа се разпределя във форми за мъфини, в които са поставени хартиени кошнички. Поръсва се с настъргания кашкавал.
Мъфините се пекат около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
Други рецепти за пица:
- Най-популярните италиански пици
- Здравословна пица
- Как да си направим плодова пица
- Пица с домашно замесено тесто
- Постна пица