80 г масло
30 г царевично брашно
110 мл гореща вода
100 мл прясно мляко
сол
120 г сирена Касър (или моцарела)
80 г сирене Кефалогравиера (или пармезан)
1/2 връзка копър
1/2 връзка див лук
1/2 връзка магданоз
зехтин екстра върджин
100 г кладница
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
1. В касерола разтопете половината масло. Добавете царевичното брашно и го запържете за 2 минути, като бъркате непрекъснато. Постепенно добавете горещата вода и прясното мляко, като разбърквате енергично. Добавете щипка сол и бъркайте в продължение на 5 минути.
2. Дръпнете от огъня и добавете настърганите сирена. Разбъркайте, докато се поразтопят.
3. В купа накъсайте листата магданоз и стръкчетата копър. Добавете и дивия лук, нарязан на парченца от по 3 см. Овкусете с щипка сол и малко зехтин и разбъркайте.
4. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете целите гъби кладница до златисто, от двете страни. Дръпнете от котлона и поръсете със сол.
5. Разтопете останалото масло в касерола и изчакайте да покафенее. Добавете сладък червен пипер и разбъркайте.
6. Сипете кашата от царевично брашно и сирена в дълбока чиния. Върху нея подредете гъбите. Поръсете с маслото с червен пипер. Отгоре поръсете пресни подправки.