Морковени кюфтенца с халуми

Морковени кюфтенца с халуми

Морковени кюфтенца с халуми
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Сладко-солените кюфтенца от тази рецепта са чудесен пример за разнообразните роли, в които могат да се превъплътят морковите.

Необходими продукти:
250 г сирене халуми или зрял овчи кашкавал
400 г моркови, обелени и настъргани на едро ренде
3 стръка пресен лук, ситно нарязани
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
3 яйца
3 с. л. брашно
2 щипки смлени семена от резене, по желание
3 с. л. зехтин
рукола или зелена салата за поднасяне
12 пъдпъдъчи яйца, по желание

за дресинга:
60 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. мед
1 малка скилидка чесън, пресована
1 ч. л. пълнозърнеста горчица

Начин на приготвяне:
100 г от сиренето се настъргват и се смесват с морковите, лука, магданоза, яйцата, брашното и черен пипер на вкус. Оформят се 10 - 12 плоски кюфтенца, които се слагат върху хартия за печене за 40 мин. в хладилника, за да се стегнат.

Останалото сирене се нарязва на тънки резенчета и се запича в загрят грил-тиган от двете страни.

В 1 с. л. загрят в тиган зехтин се слагат кюфтенцата да се зачервят от двете страни.

Яйцата се слагат в тиган с капка зехтин на умерен огън, докато се втвърди белтъкът.

Подреждат се по 3 кюфтенца, като между тях се слагат парче сирене, зелени листа и отгоре се поставя по едно яйчице. Сервират се с дресинга от всички разбити заедно продукти.

Халуми е прясно овче или козе сирене от о-в Кипър, в което много често са добавени нарязани листа джоджен.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Що е то халуми и става ли за ядене?

Кюфтенца от леща

Пилешки кюфтенцa с джинджифил

Зеленчукови кюфтенца

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти