- макарони - 500 гр - 1.99 лв
- гъби - 600 гр - 5.98 лв
- грах от консерва - 400 гр - 4.11 лв
- лук - 1 глава - 0.10 лв
- моркови - 2 бр - 0.22 лв
- чесън - 3 скилидки - 0.24 лв
- бяло вино - 150 мл - 1.60 лв
- олио - 60 мл - 0.25 лв
- магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
- сол на вкус
Да си направим макарони за вечеря, не ми се готви – случва ви се да го кажете от време на време, нали! Обикновено правим най-бързото възможно – макарони, сирене, масло и евентуално захар. Ако включите два котлона, за приблизително същото време можете да си направите макарони с гъби. Стерилизиран грах, моркови, чесън, глава лук, печурки или кладница, малко бяло вино… Може да добавите и лютив пипер на люспи, ако обичате пикантното. Ще останете доволни и със сигурност сити.
Хубавото на постните макарони с гъби е, че могат да се хапват и топли, и студени. Това ги прави подходящи както за основно ястие – за обяд или вечеря, така и за гарнитура. С тях можете да замените картофите или ориза, които обичайно поднасяме с печено месо. Бихте могли да ги интерпретирате и като салата от макарони – въпрос на кулинарно въображение и възприятие.
Ако сте решили да изключите месото, яйцата и млечните от менюто си за известно време, рецептата ще ви свърши чудесна работа, защото обединява няколко вида зеленчуци с плътна, засищаща основа. В случай че на работа не успявате да намерите нещо за хапване, съобразено с тези изисквания, можете да си вземете от тези макарони от вкъщи. Нямат сос и не цапат, което е допълнително предимство.
- В тенджера с вряща вода сипете олио и малко сол, изсипете макароните и варете по указанията на опаковката. След като са готови, ги дръпнете от котлона и отцедете.
- В друга тенджера загрейте олиото и задушете нарязаните на дребно моркови, лук и гъби.
- След като гъбите омекнат и течността от тях се изпари, прибавете накълцания чесън, граха и бялото вино. Разбъркайте добре и задушавайте 4-5 минути.
- Подправете със ситно нарязания магданоз, разбъркайте и прибавете макароните. Разбъркайте много добре и поднесете.
Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.
Прочетете още:
- Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо
- Тези звезди се подложиха на кето диета и са повече от доволни
- Кои са осемте най-добри протеина на растителна основа
- Направих тези 5 промени в ежедневието си и свалих 5 килограма неусетно
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)