7 връзки магданоз
4 яйца
400 г краве сирене
1 глава лук
около 1/2 ч. ч. брашно
олио за пържене
сол на вкус
за соса:
1 кисело мляко (400 г)
2 скилидки чесън
1 връзка копър
3 стръка мащерка
1 с. л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Магданозът се нарязва наситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата.
После се отцежда допълнително, като се притиска с ръце.
В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук. Прибавя се отцеденият от водата магданоз, и след това се сипва от брашното. Трябва да се получи гъста смес.
С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио.Така се изпържват всички кюфтета и се изваждат върху салфетка, за да отцеди излишната мазнина.
Чесънът за соса се прави на паста с малко сол. Копърът и мащерката се наситняват. Всички продукти за соса се смесват в купа. Кюфтенцата се поднасят със соса.
- Кюфтета с млечен сос
- Кюфтенца с моцарела и маслини
- Кюфтенца на грил в лимонови листа
- Подлютени телешки кюфтета
- Апетитни кюфтета с бял сос