Необходими продукти:
4-5 едри домата
половин килограм чушки
1 средна глава лук
магданоз
оцет
олио
сол
1 люта чушка по желание
Начин на приготвяне:
Най-важното за лютиката е, че освен чушките на котлона се опичат също и доматите.
Докато са още топли, зеленчуците (включително и доматите) се обелват и се нарязват в купа, а върху тях се слагат оформените на полумесеци лук заедно с магданоза.
В тиган се сипват олио, оцет (по-добре да е винен), сол, плюс една щипка захар и се загряват, за да кипне сместа. В този момент прибавяме всички продукти в отделна купа и разбъркваме. По този начин съставките смесват своя аромат, а готовата лютика задължително върви в комплект с топъл хляб, бучка сирене и няколко маслини.
Лютика
Вкус, който остава
13660