Необходими продукти:
2 патладжана (среден размер)
2 супени лъжици сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици смлени орехи
6-7 стръка магданоз
сокът на 1/2 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните в чушкопек или във фурна. Обелваме ги и ги накълцваме на много ситно. В купа смесваме тахана и зехтина, разбъркваме, докато се получи еднородна, кремообразна смес.
Към нея постепенно добавяме част от лимоновия сок, солта и счукания чесън. Към тази смес прибавяме патладжаните, орехите (за предпочитане е те да са били предварително накиснати във вода за няколко часа) и магданоза. Разбъркваме добре. При нужда подправяме с още лимонов сок. По желание охлаждаме и поръсваме с пресен магданоз преди да сервираме предястието.
Баба гануш с орехи
Любима разядка
60153
Необходими продукти