200 г кускус (едър)
80 мл зехтин
2 краставици
1–2 розови домата
1 скилидка чесън
1/2 лимон
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
1 връзка копър
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Кускусът се сварява в подсолена вода, облива се със студена вода, отцежда се и се полива с 20 мл от зехтина.
Магданозът, босилекът и копърът се наситняват. Чесънът се намачква на паста с малко сол.
Краставиците се обелват и заедно с доматите се нарязват на кубчета.
Всичко се разбърква в купа и салатата се овкусява с останалия зехтин, лимонов сок, горчица, сол и черен пипер.
Прочетете още:
Кус-кус с доматен сос и риба тон
Пикантно пиле с кус-кус и магданоз