Необходими продукти:
300 гр. извара
100 гр. маслини
50 гр. орехи
2 стръка зелен лук
4 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. горчица
маруля
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и маслините на дребно.
Изсипете изварата в купа и овкусете със зехтин, към нея добавете лука, маслините и лъжичка горчица.
Разбъркайте добре и сервирайте върху листо маруля.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как се е появила шопската салата?
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук