Лапад с ориз

Зеленчуци, който не яде, той в здраве няма да расте

Лапад с ориз
Снимка: Thinkstock
1 от общо 3 гласа
40 мин.
Необходими продукти

300 г почистен лапад
1 чаена чаша ориз
4-5 стръка пресен лук
3-4 стръка пресен джоджен
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер
сол

Лападът е богат на желязо и подобрява храносмилателните процеси.

В подходяща тенджера загряваме олиото и задушаваме нарязаният на ситно пресен лук. Към него добавяме лапада, който също сме нарязали.

След това го задушаваме за няколко минути и прибавяме ориза и червения пипер. Постепенно наливаме топла вода до сваряването на ориза.

Готовото ястие подправяме на вкус със сол, черен пипер и пресен джоджен. Поднасяме го топло, като по желание гарнираме с кисело мляко.

Също така може да запечем специалитета за няколко минути във фурната и да му направим заливка като за мусака.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти