300 г почистен лапад
1 чаена чаша ориз
4-5 стръка пресен лук
3-4 стръка пресен джоджен
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер
сол
Лападът е богат на желязо и подобрява храносмилателните процеси.
В подходяща тенджера загряваме олиото и задушаваме нарязаният на ситно пресен лук. Към него добавяме лапада, който също сме нарязали.
След това го задушаваме за няколко минути и прибавяме ориза и червения пипер. Постепенно наливаме топла вода до сваряването на ориза.
Готовото ястие подправяме на вкус със сол, черен пипер и пресен джоджен. Поднасяме го топло, като по желание гарнираме с кисело мляко.
Също така може да запечем специалитета за няколко минути във фурната и да му направим заливка като за мусака.
- Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>