Крем супа от червена леща и моркови

Крем супа от червена леща и моркови

4 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти
  • червена леща - 250 гр - 1.75 лв
  • моркови - 1 бр - 0.11 лв
  • масло - 100 гр - 2.64 лв
  • прясно мляко - 250 мл - 0.72 лв
  • люти чушки - 1 бр - 0.08 лв
  • чесън - 3 скилидки - 0.24 лв
  • кимион - 1 ч.л. - 0.17 лв
  • зеленчуков бульон - 2 л - 1.30 лв
  • сол на вкус

Оранжеви са не само морето, небето, цветята и градът, както се пее в популярната детска песничка – оранжева е и нашата крем супа от червена леща и моркови. Ако това е любимият ви цвят, можете да заложите на него и на трапезата, но не само с покривката и посудата. Сгответе си това и всичките ви сетива ще бъдат удовлетворени, казват от Mate Kitchen.

Името крем супа от червена леща и моркови е съвсем точно. Това са двата водещи продукта, останалото са подправки, масло и прясно мляко. Избрахме този вариант, защото червената леща има много плътен вкус и ако добавим лук и чушки, ще заприлича на яхния. Този път искахме да изтъкнем сладостта на морковите, да придадем плътност с лещата и върху това да добавим пикантност от чесъна, лютата чушка и кимиона. Без чубрица, без джоджен, без черен пипер. Доста по-изчистен и заради това различен вкус.

Ако имате отворен пакет червена леща и се чудите какво да си сготвите с нея, решението е пред вас. Рецептата е всесезонна. Понеже не е задължително супата да се сервира гореща, може да си я приготвяте до късна пролет. Когато дните станат дълги и буквално черпим енергия от слънцето, купичка супа от червена леща и моркови с голяма свежа салата ще ви е напълно достатъчна да се заситите.

Голямото й предимство е, че се готви бързо и не изисква да стоите през цялото време до котлона. Струва си да опитате.

Да ви е вкусно от Mate Kitchen!

  1.  Разтопете маслото в тенджера и задушете ситно нарязаната люта чушка и чесъна. Овкусете ги със сол и кимион.
  2.  След като чесънът придобие лек златист загар, прибавете предварително измитата червена леща. Разбъркайте много добре и задушете за 3-4 минути.
  3.  Прибавете настърганите моркови, разбъркайте добре, задушавайте още няколко минути и налейте горещия зеленчуков бульон/вода. Сложете капака и оставете супата да ври около половин час.
  4.  Отдръпнете от котлона, пасирайте и върнете. Налейте прясното мляко, разбъркайте и оставете да поври минута-две и сервирайте.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти