Необходими продукти
Необходими продукти:
3 картофа
1 тиквичка
1 малка глава лук
2 филийки хляб (накиснат във вода и отцеден)
1 яйце
копър
магданоз
чубрица
кимион
сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичката и картофите на ситно ренде, след което ги посоляваме и ги оставяме в гевгир или тензух да се отцедят.
През това време настъргваме на ситно и лука, а към него добавяме отцеденият и намачкан хляб плюс подправките.
Смесваме продуктите, отделяме излишната вода и започваме да оформяме кюфтенца, които пържим в загрята мазнина.
Щом са готови – ги слагаме върху салфетка, която да поеме излишното олио, и ги поднасяме със сос от кисело мляко, копър, чесън и сол.