Кисело зеле с праз

Както и с булгур и сушени плодове за разкош

Кисело зеле с праз
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Празът и киселото зеле са популярна двойка, но вкусовата забава е много по-добра с участието на сушените плодове и булгура.

Необходими продукти за 4 порции:

3 стръка праз, нарязани на кръгчета
4 с. л. олио
1 с. л. лют червен пипер
1 ч. л. пушен червен пипер
1 кисела зелка, нарязана на тънки ивици
2 ч. ч. зелев сок
1 ч. ч. арабски булгур
100 г сушени ябълки, смокини и сини сливи, нарязани
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1.Олиото се загрява и се добавя празът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Прибавят се двата вида червен пипер и зелето. Разбъркват се.

2.Сипва се зелевият сок и когато всичко заври, се добавят булгурът и сушените плодове. Подправя се с черен пипер на вкус.

3.Прехвърля се в тавичка и се запича 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 180° С.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти