Празът и киселото зеле са популярна двойка, но вкусовата забава е много по-добра с участието на сушените плодове и булгура.
Необходими продукти за 4 порции:
3 стръка праз, нарязани на кръгчета
4 с. л. олио
1 с. л. лют червен пипер
1 ч. л. пушен червен пипер
1 кисела зелка, нарязана на тънки ивици
2 ч. ч. зелев сок
1 ч. ч. арабски булгур
100 г сушени ябълки, смокини и сини сливи, нарязани
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1.Олиото се загрява и се добавя празът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Прибавят се двата вида червен пипер и зелето. Разбъркват се.
2.Сипва се зелевият сок и когато всичко заври, се добавят булгурът и сушените плодове. Подправя се с черен пипер на вкус.
3.Прехвърля се в тавичка и се запича 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 180° С.