Необходими продукти:
1 ч.ч. киноа
3 тиквички
4 моркова
2 червени чушки
5-6 скилидки чесън
2 глави кромид лук
чубрица
черен пипер
бял пипер
куркума (около 1 с.л. без връх)
200 г тофу
2 домата
половин пакет соеви хапки
хималайска сол на вкус
зехтин
Необходими продукти:
Накиснете соевите хапки във вода да омекнат. Пригответе киноата, според указанието на пакета. Обикновено тя се вари за около 10-12 минути в съотношение 1 част киноа към 2 части вода. Накрая я овкусете с куркума. На дъното на тава наредете тиквичките, нарязани на кръгчета. Посолете ги. Върху тях направете същото и с морковите, след това и с чушките.
Нарежете на ситно лука, а чесъна на едро и ги разстелете върху зеленчуците. Сложете соевите хапки, поръсете и тях със сол. Сега е време и на чубрицата и пиперите. Върху соевите хапки разпределете на пласт всичката киноа, а върху нея пресните домати, нарязани на кръгчета.
Полейте ги обилно със зехтин и печете на 170 градуса. Накрая сложете тофуто и запечете за малко. Сервирайте с прясна целина и по желание поръсете с хранителна мая и сладък червен пипер.
Киноа със зеленчуци и тофу
Здравословно кулинарно попадение
16305