350 г кисело мляко
280 г брашно
150 г краве сирене
20 г краве масло
1 яйце
1 глава лук
1 стрък розмарин
1 1/2 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното масло, докато омекне и започне леко да се карамелизира. Дърпа се от котлона, разбърква се с наситнения розмарин и се оставя да се охлади.
В купа се смесват брашното, киселото мляко, бакпулверът, натрошеното сирене, яйцето, сол, черен пипер и запърженият лук с розмарина. Разбърква се внимателно, не трябва се получава хомогенно тесто.
В отворите на тава за мъфини се поставят хартиени формички и сместа се разпределя в тях, като не се пълнят догоре. По желание се слага по листенце розмарин.
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Прочетете още:
- Сладкиш за 1 лев на порция
- Да почерпим с кокоски с чия и кайсия
- Ягодово мляко с ориз по индийски
- Класическа рецепта за "Тирамису"
- Понички с крем и шоколадова глазура