600 г пресни картофи
1 връзка репички
1/2 връзка див лук
3 стръка стеблена целина
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
за дресинга:
100 мл зехтин
4 филета аншоа
1 яйце
1/4 връзка магданоз
2 с. л. бял винен оцет
2 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода, заедно с чесъна и мащерката. Отцеждат се и се охлаждат.
Оформят се като пънчета. Репичките се почистват и се нарязват на много тънки кръгчета. Слагат се в купа със студена вода, за да се запазят свежи.
Отцеждат се и се разбъркват със ситно нарязания див лук. Целината се обелва и се реже на малки кубчета.
Яйцето за дресинга се сварява за 3 минути. Пасира се с оцета, зехтина, горчицата, аншоата и магданоза. Овкусява се със сол и черен пипер.
Картофите се подреждат в подходяща чиния. Върху тях се поръсва целината, заливат се с дресинга и се украсява с репичките.
Прочетете още:
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Бърза зелена салата с маринован лук