Необходими продукти:
400 г филе от сьомга
150 г топло пушена скумрия
50 г майонеза
2 стръка пресен лук
1 стрък стеблена целина
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
4 с. л. зехтин
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/4 ч. л. лют сос
1 щипка чесън на прах
сол на вкусза соса:
150 г майонеза
40 г каперси
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. люта паста „Хариса“
1/4 ч. л. сос „Уорчестър“
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сьомгата се накълцва. Скумрията се обезкостява и също се накълцва.
Целината се обелва, чушките се почистват. Лукът, чушките и целината се наситняват.
Двата вида риба се смесват с чушките, майонезата, горчицата, соса „Уорчестър“, лимоновия сок, чесъна, лука, целината, лютия сос и сол на вкус. Разбърква се добре.
От сместа се оформят кюфтета и се пържат в малко мазнина в тиган с незалепващо покритие.
Майонезата за соса се разбърква с харисата, соса „Уорчестър“, накълцаните каперси, лимоновия сок, сол и стрития на паста чесън.
Кюфтетата се поднасят със соса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата