Хумус от жълт грах

За хрупкава препечена филийка

3 от общо 3 гласа
Необходими продукти

1 ч.ч. жълт грах

1 дафинов лист

1 с.л. тахан

1 ч.л. кимион

1/2 скилидка чесън

1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин

1/2 лимон, кора и сок

подправка дука

Начин на приготвяне:

Измийте добре жълтия грах под течаща вода и го отзедете добре. Сложете го в тенджера и го залейте с 4 см студена вода. Добавете дафиновия лист и варете на тих огън в продължение на 35-40 минути, с капак. Прецедете и запазете водата от варенето. Оставете сварения грах да изстине.

В блендер или кухненски робот сипете сварения грах заедно с тахана, нарязаната скилидка чесън, настърганата кора на лимона и сока ву, кимиона и голяма щипка сол. Смелете. Без да спирате, добавете зехтина, на струйка. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко от водата от варенето на граха, за да постигнете желаната консистенция.

Пресипете хумуса в купа и го полейте с тънка струйка зехтин. Поръсете с дука. Сервирайте с плосък хляб.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти